Leuke activiteiten voor en met mensen met dementie.

Ben je op zoek naar activiteiten voor je dementerende partner, vader, moeder of ander familielid? Zorg ervoor dat je een activiteit kiest waar iemand met dementie zoveel mogelijk uitdaging en plezier aan beleeft. Hieronder vind je 6 activiteiten.

Sorteren
Het uitzoeken en sorteren van spullen kan veel voldoening geven. Denk bijvoorbeeld aan het sorteren van schroeven of knutselspullen. Ook het opruimen of reorganiseren van bijvoorbeeld een bureau- of keukenla kan voor een ontspannen gevoel zorgen.

Lezen
Verhalen lezen of zelfs aan elkaar voorlezen kan een hele leuke activiteit zijn. Het is ook een goede geheugentraining. Kan je naaste niet meer zelf lezen? Probeer dan eens een luisterboek.

Muziek luisteren
Wist je dat muziek juist bij mensen met dementie rust kan geven maar ze ook activeert en vrolijk maakt. Het kan soms ook herinneringen oproepen waarvan je dacht dat ze niet meer terug zouden komen. Muziek kan dus wel heel veel toevoegen aan de kwaliteit van leven.

Een spelletje spelen
Een eenvoudig gezelschapsspelletje, zoals mens-erger-je-niet, kan een leuke gezamenlijke onderneming zijn. Ook bestaan er speciale geheugentraining spelletjes die voor mensen met dementie een leuke uitdaging kunnen zijn.

Knutselen
Van tekenen, schilderen en knutselen tot bakken en breien: de mogelijkheden zijn eindeloos! Zorg bij jouw gekozen activiteit wel voor een veilige, goed geventileerde en lichte werkruimte en kijk uit met scherpe voorwerpen. Heb je inspiratie nodig? Er zijn veel sites waar je informatie kunt vinden.

Activiteiten voor buitenshuis
Activiteiten in de frisse buitenlucht voor mensen met dementie is ook altijd fijn om samen te ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan bladeren harken, onkruid wieden, een wandeling maken of picknicken. Buiten rondwandelen en naar de vogeltjes luisteren helpt om de gedachten te verzetten. Én: voldoende beweging zorgt ervoor dat de spierkracht op peil blijft!

Kunnen we jou helpen?
Zorgen voor iemand met dementie is soms best zwaar laten we hier eerlijk over zijn. En soms heb je er behoefte aan om even het stokje een keertje (vertrouwd) over te dragen, al is het maar voor 1 uurtje. Met de inzet van onze ThuisCoaches kunnen wij jou en je dierbare met dementie laagdrempelig ontzorgen en wellicht van tips en advies voorzien.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

Wil je ook eens ervaren of het inhuren van gezelschap je bevalt of  ook leuk geef het een ander kado! Met onze ThuisBon kan dat voor E. 39,95!

Hoe werkt het?

  • Je vult je contactgevens in aan de rechterkant van deze pagina en vinkt het kopje ThuisBon aanschaffen aan.
  • Eén van onze consulenten neemt telefonisch contact met je op.
  • Is de bon voor jezelf dan stemt zij meteen een dag en tijdstip met je af.
  • Geef je de ThuisBon kado dan zorgen wij ervoor dat deze als een echt kadootje wordt verpakt en sturen wij deze per post (inclusief de uitleg hoe het allemaal werkt).
  • Eén van onze ThuisCoaches komt langs op de afgesproken datum en natuurlijk neemt hij of zij iets lekkers mee voor bij de koffie of thee. Pluk de dag!