Tips voor een gezellige kerst tijdens de lockdown.

Geen lange gedekte tafels, geen grote families rond het haardvuur en geen grote vriendengroepen bij elkaar: Kerstmis 2020 wordt dit jaar anders dan anders. Vanwege de corona maatregelen mogen we maximaal drie gasten ontvangen, moeten we anderhalve meter afstand bewaren en bij klachten zitten we zelfs helemaal aan huis gekluisterd. Hoe zorg je dat de feestdagen toch nog leuk worden? ThuisCompany geeft tips voor een gezellige kerst tijdens de lockdown.

Trek iets feestelijks aan
Of je kerst nu thuis met een klein gezelschap gaat vieren, of online met familie of vrienden: laat je joggingbroek voor één dag in de kast liggen en trek iets feestelijks aan. Zo zorg je direct voor een feestelijke sfeer in huis.

Organiseer een online spel voor je vrienden of familie
Verandert het kerstfeest bij jou altijd in een fanatieke spelletjescompetitie? Ook online zijn er tal van manieren om met elkaar de strijd aan te gaan. Een aantal ideeën:

  • Test jullie kennis met een quiz. Online zijn tal van kant-en-klare quizzen te vinden, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje maken, bijvoorbeeld over je vrienden of familie.
  • Houden jullie van bordspellen? Veel van deze spelletjes zijn tegenwoordig ook op desktop of mobiel beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Catan of Monopoly. Een kwestie van even googelen naar je favoriete spel dus.
  • Je kunt natuurlijk ook gaan voor de Oudhollandse spellen. Haal bijvoorbeeld de sjoelbak van zolder, ga thuis aan de slag en zie wie de hoogste score heeft.
  • Los je graag raadsels op? Overweeg dan eens een online escaperoom.

Zet een speurtocht uit
We mogen met een huishouden of slechts twee personen over straat, maar dat betekent niet dat je buiten geen leuke activiteiten met elkaar kunt doen. Organiseer bijvoorbeeld een fotospeurtocht voor je vrienden of familie in je eigen stad of buurt. Iedereen kan die zelfstandig lopen, en zo kunnen jullie toch nog samen een spel doen.

Ga lekker uitwaaien in de natuur
Van een frisse neus en beweging in de buitenlucht knappen we allemaal op. Maak tijdens de feestdagen een lekkere wandeling door het bos of over het strand. Neem Thermoflessen met Glühwein of warme chocolademelk mee en maak er iets gezelligs van als je even rond een picknicktafel staat. Kan met familie, buren maar natuurlijk ook met vrienden.Controleer wel even van tevoren online of het niet te druk is in het natuurgebied bij jou in de buurt.

Let op elkaar
Tot slot past niets zo bij de kerstgedachte als iets doen voor een ander. Zorg daarom tijdens de kerstdagen extra goed voor de mensen in je omgeving.

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

Wil je ook eens ervaren of het inhuren van gezelschap je bevalt of  ook leuk geef het een ander kado! Met onze ThuisBon kan dat voor E. 39,95!

Hoe werkt het?

  • Je vult je contactgevens in aan de rechterkant van deze pagina en vinkt het kopje ThuisBon aanschaffen aan.
  • Eén van onze consulenten neemt telefonisch contact met je op.
  • Is de bon voor jezelf dan stemt zij meteen een dag en tijdstip met je af.
  • Geef je de ThuisBon kado dan zorgen wij ervoor dat deze als een echt kadootje wordt verpakt en sturen wij deze per post (inclusief de uitleg hoe het allemaal werkt).
  • Eén van onze ThuisCoaches komt langs op de afgesproken datum en natuurlijk neemt hij of zij iets lekkers mee voor bij de koffie of thee. Pluk de dag!