Wanneer vraag je om hulp

Als je naaste met dementie niet meer alleen thuis kan zijn, is het fijn als je zo nu en dan anderen kunt inzetten voor gezelschap of hulp. Naast professionele zorg, familie, vrienden en buren kun je hiervoor ook een ThuisCoach als aanvullende mantelzorg inschakelen.

Natuurlijk kan het best lastig zijn om hulp te vragen, zeker van een vreemde. Je hebt altijd je eigen boontjes gedopt en kent je naaste het beste. Bedenk dan dat jij de zorg voor je partner, kind, vader of moeder of een ander familielid alleen kunt volhouden als je zelf regelmatig kunt ontspannen en even niet hoeft te zorgen. Opvang voor een vast dagdeel per week is misschien wel gemakkelijker te vragen aan een ThuisCoach dan aan een familielid of vriend(in).

Een ThuisCoach komt altijd eerst even kennismaken om te kijken of het klikt en bespreekt samen met jullie de wensen/verwachtingen door. Afhankelijk van deze kennismaking, kunnen jullie het contact opbouwen. Langzaam opbouwen kan je naaste helpen om de “vreemde” te leren accepteren. Je zult op termijn merken dat hoe lastig het in het begin is om om hulp te vragen, de inzet van een ThuisCoach uiteindelijk een verrijking is op de langere termijn. Zie hieronder enkele reacties;

Het klikte heel goed tussen de vervangende mantelzorger (ThuisCoach) en mijn man. Ik kon er met een gerust hart een paar dagen tussenuit: lekker wandelen en de accu opladen”.
-Moniek (72)
“Heerlijk om weer naar mijn klaverjasvereniging te kunnen gaan! En mijn vrouw is net zo blij met de bezoekjes van ThuisCoach Karin als ik met mijn ochtendje kaarten”.
-Pim (63)
ThuisCompany heeft een geweldige dame voor ons gevonden. Zij komt twee ochtenden per week mijn man gezelschap houden. Hij bloeit ervan op, en ik ook.
— Annie (74)
ThuisCoaches zijn naast het inzetten van gezelschap en ondersteuning ook in te schakelen voor het doen van boodschappen, het bereiden van een verse maaltijd, het verzorgen van licht huishoudelijke taken, samen tuinieren etc. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

Wil je ook eens ervaren of het inhuren van gezelschap je bevalt of  ook leuk geef het een ander kado! Met onze ThuisBon kan dat voor E. 39,95!

Hoe werkt het?

  • Je vult je contactgevens in aan de rechterkant van deze pagina en vinkt het kopje ThuisBon aanschaffen aan.
  • Eén van onze consulenten neemt telefonisch contact met je op.
  • Is de bon voor jezelf dan stemt zij meteen een dag en tijdstip met je af.
  • Geef je de ThuisBon kado dan zorgen wij ervoor dat deze als een echt kadootje wordt verpakt en sturen wij deze per post (inclusief de uitleg hoe het allemaal werkt).
  • Eén van onze ThuisCoaches komt langs op de afgesproken datum en natuurlijk neemt hij of zij iets lekkers mee voor bij de koffie of thee. Pluk de dag!